ESSENTIAL dizalice

Nosivost od 2 do 23,8 ton/mt.

General Details

NAJBOLJE ZA OSNOVNE OPERACIJE UTOVARA I ISTOVARA

COPMA ESSENTIAL modeli pomažu pri utovaru i istovaru kamiona i drugih vozila. Ove esencijalne dizalice za kamionska vozila imaju izuzetnu jednostavnost za operatera i najbolji konkurentni inženjering za efikasnost, pouzdanost i proces utovara.

Projektovane za jednostavniji dizajn koji usvaja rotaciju sa zupčanikom i letvom, zglob bez klipnjača i minimalne hidraulične sisteme kako bi se olakšala i poboljšala brzina kretanja mašine i minimizirala potreba za održavanjem. Potpuno hidraulički modeli u NO-CE konfiguracijama, dok su u CE verzijama opremljeni osnovnim elektronskim sistemom („light electronic system“).

Dostupni modeli u kategoriji ESSENTIAL: 24T, 28T, 35, 37, 42, 44, 60, 78, 80, 80T, 108 SC, 108, 128 SC, 128, 150T, 158 EP SC, 158, 170, 170 SC, 178 EP SC, 178, 198 EP SC, 198, 200, 200 SC, 218, 238 SC, 238.

Bit će nam zadovoljstvo dostaviti vam više informacija o modelima kao i ponudu o ovom proizvodu. Kontaktirajte nas!

Primjena

TRANSPORT I LOGISTIKA
Izuzetna sposobnost dizanja COPMA dizalice služi potrebama transportne i logističke industrije, gdje brzina, preciznost i gužva sugerišu najkompaktnije korištenje prostora za utovar i istovar tereta. Jednostavana upotreba COPMA dizalice čini lakim i sigurnim za najmanje iskusnog operatera u rukovanju teretnim kontejnerima, paletnim teretima, kutijama i robom široke potrošnje. Vrhunski kapacitet dizanja COPMA-e služi za potrebe hitnog transporta gdje maksimalni sigurnosni zahtjevi uskraćuju upotrebu kamiona sa fiksnom granom, manjih vozila za spašavanje i uobičajenih dizalica. COPMA portofolio specijalnih dizalica nudi sveobuhvatnu mogućnost dizanja, od sajmova do transporta tereta do brzih ciklusa utovara i istovara logističkih kompanija.

KOMUNALNE USLUGE
COPMA zglobne dizalice dizajnirane su za opsluživanje najzahtjevnijih poslova, dokazane širom svijeta zbog svoje pouzdanosti, hidraulične sigurnosti i jednostavnog dizajna, COPMA dizalice služe komunalnim poslovima, voznim parkovima gradskih službi i komunalnim preduzećima u njihovim uobičajenim i izvanrednim operacijama.

GRADSKE USLUGE
Fleksibilnost i kapacitet COPMA zglobnih dizalica se decenijama koriste u gradskim voznim flotama širom svijeta. Zahvaljujući direktnom pristupu sa operaterima, inženjeringu za teške uvjete rada i najjačim kapacitetima dizanja, COPMA dizalice su snažan pratilac za gradske usluge kao što su pričvršćivanje dalekovoda, pomoćni kamioni sa korpama, sječa drveća, servis drveća, ulična rasvjeta, postavljanje znakova , usluge održavanja i popravke.

DRVO USLUGE I ŠUMARSTVO
Sigurniji, brži i najefikasniji način za obavljanje usluga na  drveću, operacija sječe drveća i rukovanja drvećem u urbanim i šumskim sredinama je olakšan sa COPMA zglobnom dizalicom. Izuzetna prednost COPMA-e su performanse pri velikoj brzini, većim opterećenjima i većoj preciznosti, dok garantuje najkonkurentniji pristup u kategoriji. COPMA ima vrhunski tehnološki dinamički inženjering, za rad u potpuno hidrauličkim konfiguracijama, kao i najpouzdanije sustave stabilnosti za vrhunsku sigurnost zahvaljujući najvišim međunarodnim sigurnosnim standardima. Opremljena kliještima, kukama, vitlima i korpom, COPMA zglobna dizalica je najbolji fleksibilan alat za sektor usluga i šumarstva.